Limburg Stemt: 50PLUS

Anne Marie Fischer van 50Plus © Jasper Kuntzelaers PvdA
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van 50PLUS is Anne-Marie Fischer uit Kerkrade. Ze is 69 jaar en tevens fractievoorzitter voor de Ouderenpartij in haar woonplaats.
Veiligheid in al z'n facetten is volgens 50PLUS het belangrijkste thema de komende verkiezingen. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Drugsoverlast

Fischer: "Veiligheid is een een heel breed thema. Dat gaat over de verlichting langs wegen tot de drugsoverlast in wijken. Daar speelt de provincie zeker een rol bij. Die kan dus veel doen."

Handicap

De lijsttrekker is een opvallend persoon in het gouvernement. Vanwege een slopende ziekte is ze aan een rolstoel gebonden. Iedere vrijdag komt ze daarom samen met haar zwarte hulphond naar het provinciehuis om te vergaderen. Fischer wil vooral laten zien en uitstralen dat mensen met een handicap ook volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij.

Programma

De partij wil dat er meer wordt ingezet op leefbaarheid. Dus moet er meer geïnvesteerd worden in muziekscholen, bibliotheken, het verenigingsleven en Limburgse cultuurinstellingen. De leefbaarheid van het platteland moet verbeteren. Dat kan door basisvoorzieningen als scholen, winkels en busverbindingen in stand te houden.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp Kieskompas is hier te vinden. De stemhulp is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP).