L1mburg Centraal: Spandoek met fascistische leus op Vista

Social media posts fascistische actiegroep © L1
Spandoek met fascistische leus op Vista College en monumentaal orgel verhuist van Beek naar Middelburg. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Spandoek met fascistische leus op Vista College

Bij het Vista College in Heerlen is afgelopen nacht een spandoek met een rechtsextremistische tekst opgehangen. Werknemers van de opleiding hebben het doek maandagochtend meteen verwijderd.

Onderzoek naar long covid op losse schroeven

Exact 3 jaar geleden kreeg de eerste patiënt in Nederland de diagnose corona. Nu, drie jaar later, worstelen nog veel mensen met long covid, de naweeën van een coronabesmetting. Het onderzoek naar long covid staat op losse schroeven, zo waarschuwen onderzoekers in Maastricht. Het geld raakt op en er is geen toezegging voor nieuwe fondsen.

Politieke partijen en hun economische plannen

Hoe zien de plannen van de politieke partijen eruit op het gebied van de Limburgse economie? Over iets meer dan twee weken mogen we naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Twintig partijen doen mee, waaronder een aantal nieuwkomers zoals de Boer Burger Beweging. Dus kan de samenstelling van het Limburgs Parlement wel eens flink worden opgeschud. Econoom Bart Verspagen verdiepte zich in de verkiezingsprogramma’s.

Mike Teunissen kende prima start van wielerseizoen

Mike Teunissen kende een prima start van het wielerseizoen, zo werd hij afgelopen zaterdag elfde in Omloop het Nieuwsblad. Sommigen zien zijn overgang van het grote Jumbo-Visma naar een kleinere Belgische ploeg misschien als een stapje terug, maar hijzelf niet. Zo krijgt Mike nu kansen om voor eigen geluk te gaan en is het rijden van de Tour de France een zekerheid.

Monumentaal orgel Beek naar Middelburg

In het Koningskerkje in het centrum van Beek is de ontmanteling van het orgel gestart. De kerk gaat dicht en het orgel stond te koop. In Zeeland werd een reddingsactie gestart om het Rijksmonument naar Middelburg te halen. Want het is een van de nog maar twee overgebleven orgels gebouwd door de 18e-eeuwse Vlaamse orgelbouwfamilie De Rijckere. Het andere instrument staat al in Middelburg.