Limburg Stemt: PvdA

Jasper Kuntzelaers van de PvdA © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van de PvdA is Jasper Kuntzelaers uit Venlo. De 38-jarige lijsttrekker is werkzaam in de communicatie.
Volgens de PvdA is het belangrijkste thema bij de komende verkiezingen de vraag hoe we Limburg leefbaar en tegelijkertijd sociaal kunnen houden. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Leefbaar

Kuntzelaers: "Dat is voor mij de grote uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat we mensen een goede woning kunnen bieden en betaald werk. En dat het openbaar vervoer voor iedereen bereikbaar blijft."

Samen met GroenLinks

De PvdA was bij de vorige verkiezingen goed voor 6,5 procent van alle stemmen in Limburg, dat leverde drie zetels op in het gouvernement. Na 15 maart wil de partij intensief gaan samenwerken met GroenLinks in Provinciale Staten. Dat zal ook de koers zijn als alle statenleden in Nederland in mei de nieuwe Eerste Kamer kiezen.

Programma

De PvdA vindt dat er minimale eisen moeten komen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarover moet de provincie afspraak maken met gemeenten. Ook moet er worden gekeken waar de regionale economie vooral behoefte aan heeft. Zo zouden werknemers uit de Europese Unie die in de zorg werken voorrang moeten krijgen. En bedrijven die arbeidsmigranten inhuren moeten vooraf kunnen aantonen of de huisvesting adequaat is geregeld.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP).