Limburg Stemt: GroenLinks

Thea Jetten van GroenLinks © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van GroenLinks is Thea Jetten uit Arcen. Jetten is 58 jaar en projectleider bij natuurorganisatie IVN.
Volgens GroenLinks is het thema dit keer het vertrouwen tussen overheid en burgers. Zeker na de toeslagenaffaire en de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Vertrouwen

Lijsttrekker Jetten: "Als overheid moet je het goede voorbeeld geven en je aan de wet houden. En ik hoor nu al partijen die zeggen dat ze dat na de verkiezingen niet doen, bijvoorbeeld voor de stikstofopgave die we hebben. CDA, VVD, BBB en PVV in Limburg hebben nu al gezegd: Dat gaan we niet doen."

Programma

GroenLinks had bij de vorige verkiezingen vier zetels en haalde bijna 8,5 procent van de stemmen. De partij wil bijdragen aan een betere natuur en meer dierenwelzijn. De ENCI-groeve in Maastricht zou een Rijksmonument moeten worden en het vervallen Rijksmonument de Lichtenberg in Weert moet weer in ere worden hersteld.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP).