Sint Servaasbrug in hoogstand door stremming Julianakanaal

Sint Servaasbrug in hoogstand © Jean Pierre Geussens
De Sint Servaasbrug in Maastricht staat gaat vanaf maandag weer tijdelijk in hoogste stand.
Dat is besloten zodat schepen die last hebben van de stremming van het Julianakanaal sneller kunnen doorvaren, schrijft RTV Maastricht.

Stremming

Door de stremming tussen de haven van Stein en de sluis in Born ervaart de scheepvaart overlast en moeten schippers omvaren via het Albertkanaal en daarbij Maastricht passeren, zo stelt Rijkswaterstaat. Door de brug in de hoogstand te zetten heeft het waterverkeer minder last van de stremming.

Niet bediend

De Sint Servaasbrug werd eind vorige zomer vanwege onderhoudswerkzaamheden al ‘s avonds en ‘s nachts niet bediend. Vanaf eind november vorig jaar bleef de brug ook meer dan een maand in de hoogste stand in de donkere uren, tussen 16:30 en 08:30 uur, omdat de camerabeelden in de bediencentrale zonder daglicht niet duidelijk genoeg waren. Afgelopen januari werd de brug weer een tijdje niet bediend vanwege het gestegen waterpeil.
Naar verwachting duurt de stremming op het Julianakanaal tot en met komende donderdag. Na die tijd wordt de hoogstand van de Sint Servaasbrug weer opgeheven.