Limburg Stemt: Hart voor vrijheid

Ria Ottenhoff van Hart voor Vrijheid © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van de laatste partij op het stembiljet Hart voor Vrijheid is de 62-jarige Ria Ottenhoff uit Kerkrade.
Volgens Hart voor Vrijheid zijn de belangrijkste thema's dat burgers meer inspraak krijgen en er meer zeggenschap komt voor de provinciale politiek. Ook moet er meer ruimte komen voor een referendum. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Protestpartij

Hart voor Vrijheid heeft maar twee kandidaten op de lijst staan, beiden komen uit Kerkrade. De protestpartij werd in juni 2021 opgericht tijdens de coronacrisis. De partij vindt dat er toen te veel vrijheidsbeperkende maatregelen werden opgelegd en dat de overheid te veel leugens verspreidde. In de gemeenteraad van Kerkrade heeft de partij één zetel.

Geen programma

Er is geen inhoudelijk programma voor de provinciale statenverkiezingen. Naast Limburg probeert Hart voor Vrijheid ook in Noord-Holland en Noord-Brabant een plek te veroveren in het provinciehuis.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp, die is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP), is hier te vinden.