PostNL schrapt enkele honderden banen om kosten te besparen

Sorteercentrum PostNL Venlo © Erwin Minkenberg
PostNL is van plan om in 2023 200 tot 300 voltijdsbanen (fte) te schrappen. Ook neemt het bedrijf andere maatregelen om kosten te besparen.
Dat meldt het postbedrijf in de nacht van zondag op maandag.

Recordhoge inflatie

"Het jaar 2022 werd een jaar waarin we moesten navigeren in snel veranderende en turbulente omstandigheden. De wereldwijde macro-economische en geopolitieke omstandigheden waren extreem lastig, met recordhoge inflatie en een consumentenvertrouwen dat een absoluut dieptepunt bereikte. Dat werkte door in onze resultaten", verklaart CEO Herna Verhagen. "De uitdagende omstandigheden houden naar verwachting aan in 2023. Het is daarom cruciaal dat we blijven investeren in het versterken van ons fundament en het verstevigen van onze positie in een dynamische en zeer competitieve markt".

Twintig miljoen

In totaal gaat het om kostenbesparingen van twintig miljoen euro in 2023, meldt PostNL. De bezuinigingen treffen vooral de afdeling Pakketten. In 2024 moet nog eens 25 miljoen euro bespaard worden en vanaf 2025 jaarlijks 30 miljoen euro.

Jaarcijfers

PostNL maakt maandag de resultaten over het afgelopen jaar bekend. In het derde kwartaal leed het bedrijf nog een verlies. Door de hoge inflatie werd er minder online gewinkeld en dat raakte de pakketbezorging. PostNL zei eerder vanwege de feestdagen wel op een sterk vierde kwartaal te rekenen.