L1mburg Centraal: Heerlen sloopt lelijke kopgebouwen

Afbeelding ter illustratie © L1
Politici over bedreigingen naar aanloop van statenverkiezingen, dodelijk ongeval met scooter in Maastricht bij spoorwegovergang, Heerlen sloopt lelijke kopgebouwen en de reacties na afloop van de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord Rotterdam. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Politici over bedreigingen naar aanloop van statenverkiezingen

Met het op stoom komen van de verkiezingscampagne voor de Statenverkiezingen van 15 maart, neemt ook het aantal bedreigingen en verwensingen aan politici toe. Vooral op sociale media. In het radioprogramma De Stemming gingen de lijsttrekkers van PVV, D66 en GroenLinks vandaag met elkaar in debat. Na afloop vertelden ze over wat er op ze afkomt naarmate de campagne vordert.
?Dodelijk ongeval met scooter in Maastricht
Een 17-jarige jongen uit Lanaken is gisteravond om het leven gekomen na een botsing met een trein op een spoorwegovergang in Maastricht. De scooterrijder stak de overweg over terwijl er een trein aankwam. Een 17-jarige Maastrichtenaar die samen met de Belg op een scooter zat, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond half 9 gisteravond op de Alfons Ariënsstraat. De scooter met de twee slachtoffers werd daar geraakt door een stoptrein van Arriva. Het treinverkeer tussen Maastricht en Luik lag door de aanrijding de rest van de avond stil. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Heerlen sloopt lelijke kopgebouwen

25 jaar geleden werden ze gebouwd omdat de Promenade in Heerlen te open was. Nu worden de 4 kopgebouwen, zoals ze worden genoemd, gesloopt om de Promenade weer open te maken. Je ziet dat inzichten veranderen. De Promenade wordt iets minder winkelstraat en wat meer woon- , werk- , -studeer en speelstraat met minder steen en veel groen en waterpartijtjes.

Reacties Fortuna Sittard - Feyenoord Rotterdam

Geen stunt helaas van Fortuna vandaag. De club uit Sittard verloor in eigen huis met 2-4 tegen koploper Feyenoord uit Rotterdam.