Familie rouwt om Tarik na scooterongeval in Maastricht

Een aanrijding op het spoor bij Maastricht © Track'88
De familie van de scooterrijder die zaterdagavond om het leven kwam bij na een ongeval op de spoorwegovergang bij de Alfons Ariënsstraat in Maastricht is in diepe rouw.
Zondag kwam de familie bij elkaar om steun te zoeken. "Iedereen is in shock en erg verdrietig", zegt een neefje van Tarik El Yakoubi tegen de Belgische krant het Belang van Limburg.

Behulpzame jongen

"Tarik was de oudste van vier kinderen. Hij was een vrolijke, gelukkige en behulpzame jongen. Het was een sportieve jongen in de bloei van zijn leven. Hij had nog een hele toekomst voor zich. Hij was een goede student die naar school ging op het Pyxiscollege, campus Heilig Hart in Lanaken. Ook bij zijn vrienden is de verslagenheid groot", zo vertelt het neefje.
De familie El Yakoubi woont ongeveer twee jaar in Veldwezelt. Daarvoor woonden ze in Lanaken-centrum.

Medeleven van burgemeester

Ook burgemeester Marino Keulen van Lanaken is erg aangeslagen door het ongeval: "Blijkbaar wilde de jongen nog de overweg oversteken voor een aankomende trein, met alle vreselijke gevolgen van dien. De politie doet verder onderzoek naar de exacte omstandigheden van het incident. Het is een groot drama en ik wil namens het gemeentebestuur mijn welgemeend medeleven betuigen aan de familie."
Een andere jongen van 17 uit Maastricht raakte gewond bij het ongeval en werd naar het ziekenhuis gebracht.