Limburg Stemt: BoerBurgerBeweging

Afbeelding ter illustratie
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van de Boer Burger Beweging (BBB) is Annetje Schoolmeesters uit Voerendaal. Ze is 59 jaar en van beroep communicatieadviseur.
Het belangrijkste thema is volgens haar het oplossen van de stikstofcrisis op een manier die recht doet aan de Limburgse boeren. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Caroline

De BBB doet voor de eerste keer mee aan de provinciale verkiezingen. Landelijk is de partij bekend geworden door Tweede Kamerlid Caroline van der Plas die het opneemt voor de agrarische sector en het platteland. Zij is de afgelopen jaren het gezicht geworden van het protest tegen allerlei overheidsmaatregelen om de intensieve veehouderij in te perken.

Dialect op school

De BBB doet mee in alle provincies. Uit peilingen blijkt dat de partij vooral stemmen gaat winnen van kiezers die eerder voor CDA of VVD kozen. De partij is tegen zonneweides op het platteland. Kernenergie kan de oplossing zijn voor de energiecrisis. Verder vindt de BBB dat er op peuterspeelzalen actief dialect moet worden aangeboden aan jonge kinderen.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp, die is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP), is hier te vinden.