Limburg Stemt: Partij voor de Dieren

Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren is Pascale Plusquin uit Heerlen, 48 jaar en van beroep account-manager.
Het belangrijkste thema is volgens haar de aanpak van de stikstofcrisis. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Activistisch

De Partij voor de Dieren was bij de vorige verkiezingen goed voor bijna 4 procent van de stemmen. Dat leverde twee van de 47 zetels op in het gouvernement. Het is een kleine activistische partij die vaak haar stem laat horen als het gaat om dierenwelzijn of de bescherming van de natuur.

Programma

De dierenpartij vindt dat er een einde komen aan de jacht en de sportvisserij. Ook het afschieten van bevers die overlast veroorzaken zou verboden moeten zijn. De intensieve veehouderij moet met 75 procent krimpen, desnoods verplicht, om zo de stikstofcrisis op te lossen. Want alleen Op die manier kan Limburg in 2030 klimaatneutraal worden, vindt de PvdD.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp, die is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP), is hier te vinden.