L1mburg Centraal: Eén jaar oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne duurt al een jaar. © ANP
Groningers en Valkenburgers zoeken verbinding, één jaar oorlog in Oekraïne. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Groningers en Valkenburgers zoeken verbinding

De conclusies van de parlementaire enquête over de Groningse gaswinning raakten een gevoelige snaar bij de Valkenburgse ondernemers Claudia Volders en Rik Prinsen. Qua financiële afhandeling van de schade hebben ze niet zo heel veel te klagen. Maar de manier waarop het tot stand kwam heeft veel emotionele schade opgeleverd. Dat is de reden waarom ze zich zo verbonden voelen met de Groningse slachtoffers. Ze organiseren eind maart een treffen in Valkenburg.

Terugblik: een jaar oorlog Oekraïne

Deze week is het een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne begon. We blikken daarom terug met mensen die we het afgelopen jaar gesproken hebben. Vandaag moeder en dochter Valentyna en Miroslava die enkele maanden in Limburg verbleven. Echtgenoot én vader Artem bleef achter in Oekraïne en maakte daar schilderijen met Maastricht als inspiratie. Inmiddels zijn moeder en dochter terug in Oekraïne.

Pijnlijke nederlaag voor VVV-Venlo tegen laagvlieger TOP Oss

Twee weken geleden won VVV-Venlo in De Koel van Heracles: de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie. En dus lag een overwinning op TOP Oss voor de hand: dat is de nummer 19 van de ranglijst. Maar voetbal kent geen logica.

Roda JC thuis onderuit tegen Almere City

Roda JC is al drie weken de draad kwijt. Gisteravond leverde de derde nederlaag op rij, zonder ook nog eens zelf te scoren, een fluitconcert op in het Parkstad Limburg Stadion. Het werd 0-2 tegen Almere City.