L1mburg Centraal: Verbazing over vergunning voor megastal

Stankoverlast door veehouderijen © iStock
Corona is geen pandemie meer. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal

Verbazing over vergunning voor uitbreiding megastal Egchel

Het verzet tegen de uitbreiding van een varkenshouderij in Egchel krijgt steun vanuit Den Haag. Voor stikstofminister Christianne van der Wal is het een raadsel waarom de provincie Limburg een vergunning verleende. Actievoerders zijn blij met de kritische blik van de minister en hopen dat de uitbreiding uiteindelijk niet doorgaat.
Bekijk hier de hele reportage.

Corona is geen pandemie meer

Geen zelftesten meer en niet meer in isolatie. De coronaepidimie is voorbij nu de laatste regels en adviezen worden geschrapt. Dat betekent ook dat het ziekteverzuim minder wordt, tot grote vreugde van werkgevers, zoals onderwijsinstellingen. Ze hadden de laatste tijd toch nog wel met veel ziektemeldingen te maken, maar nu isolatie niet meer nodig is, wordt de situatie weer normaal.
Bekijk hier de hele reportage.

Schippers moeten omvaren door stremming op Julianakanaal

Het kan schippers duizenden euro's per dag kosten nu het Julianakanaal bij Obbicht dicht is voor scheepvaart. Dat komt omdat ze moeten omvaren. Het ging donderdag mis met een damwand in het kanaal, nodig voor werkzaamheden. Inmiddels stellen de schippers ook vragen bij de aanpak van de aannemer.
Bekijk hier de hele reportage.

Een jaar oorlog in Oekraïne: Viktoriia Brovkina in Sittard

Het is precies een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne begon. We blikken daarom terug met mensen die we afgelopen jaar gesproken hebben. Vandaag Viktoriia Brovkina die op 9 maart 2022 Oekraïne ontvluchtte. In Kiev werkte ze als restaurantmanager, momenteel is ze onderdeel van het ontbijtteam in het hotel in Sittard waar ze werd opgevangen. Ondanks haar vroege werkzaamheden begint ze haar dag met informatie ophalen uit Oekraïne.
Bekijk hier de hele reportage.

Ruslandkenner over een jaar oorlog in Oekraïne

In de uitzending is Rusland-deskundige Peter van Nunen te gast. Hij komt al 45 jaar in Rusland en heeft daar veel vrienden. Wat zeggen de Russen en Oekraïners die hij kent over de oorlog die nu al een jaar duurt?
Bekijk hier de hele reportage.

Mike Teunissen vanaf nu kopman

Zaterdag begint voor de wielrenners het klassieke wielerseizoen met de Omloop Het Nieuwsblad. Mike Teunissen is in deze koers door zijn nieuwe ploeg naar voren geschoven als kopman.
Bekijk hier de hele reportage.
Bekijk hier de hele aflevering.