Vluchten wijken uit naar Maastricht na bommelding Eindhoven

De start- en landingsbaan van het vliegveld in Beek © Bjorn Neplev
Vanwege een bommelding in een vliegtuig op Eindhoven Airport heeft het vliegverkeer tot even voor 8 uur stilgelegen. Inkomende vluchten moesten daardoor onder meer uitwijken naar Maastricht Aachen Airport.
De Koninklijke Marechaussee liet in de middag weten dat er sprake was van 'een verdachte situatie in een vliegtuig dat op Eindhoven Airport was geland.' Het vliegtuig werd onderzocht maar er is niets verdachts gevonden. Het vliegverkeer van en naar het vliegveld is weer vrijgegeven.

Praag

De bommelding betrof een vlucht van Praag naar Nederland, volgens een woordvoerder van de luchthaven. Het vliegtuig waar het om ging werd naar het militaire gedeelte van het vliegveld gereden. Daar zijn de 141 passagiers en zes bemanningsleden uitgestapt, meldt Eindhoven Airport.

Andere luchthavens

Gedurende de middag weken er een aantal vluchten van Wizzair uit naar Maastricht. Het ging om een vliegtuigen uit Sofia en Skopje. Later kwam daar ook nog een toestel uit Boedapest bij. Andere vluchten werden door de bommelding omgeleid naar Amsterdam, Weeze en Brussel.

EOD en speurhond

Onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en een speurhond van de marechaussee waren betrokken bij het doorzoeken van het vliegtuig. Ook de bagage en passagiers zijn gecontroleerd.
De marechaussee laat weten dat er niemand is aangehouden in verband met de bommelding.