Alain Krijnen benoemd tot burgemeester Eijsden-Margraten

Alain Krijnen © Gemeenten Eijsden-Margraten
Alain Krijnen (42) is nu officieel benoemd tot burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten. Vanaf 23 maart draagt Krijnen de ambtsketen.
De inwoner van Amsterdam werkt nu nog bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij is niet verbonden aan een politieke partij.

Opvolger

Krijnen is de vervanger van Sjraar Cox, die in mei 2021 als waarnemend burgemeester aantrad. Eijsden-Margraten zat zonder burgemeester nadat CDA'er Dieudonné Akkermans opstapte in de nasleep van de affaire-Vrehen.

Huidige baan

Op dit moment is Krijnen nog plaatsvervangend hoofd van de afdeling Inrichting Openbaar Bestuur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. "Hij geeft daar leiding aan deze zware beleidsafdeling in het hart van het ministerie. Daarnaast is hij als strategisch adviseur betrokken bij dossiers als de toekomst van het openbaar bestuur en de versterking van het lokaal bestuur", zo meldt de gemeente. Hij wordt een 'gedreven en een sociaalvaardige man met een oprechte interesse in anderen' genoemd.

Selectie

De Vertrouwenscommissie selecteerde uit 21 sollicitanten een geschikte kandidaat. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot. Die doet op haar beurt een voordracht aan koning Willem-Alexander.