Roermondse PSV-supporter die keeper aanviel, zit nog vast

Keeper Marko Dmitrovic werd aangevallen. © Orange Pictures
De supporter die donderdagavond het veld bestormde tijdens de wedstrijd PSV tegen Sevilla in de Europa League, was een 20-jarige man uit Roermond. Hij zit nog vast.
De man had volgens de Telegraaf al een stadionverbod. Hij heeft een reputatie als probleemsupporter en is lid van een groep jonge ultra's. De man wist ondanks de toegangscontrole toch in het stadion te komen.

Keeper aangevallen

In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Sevilla kwam de supporter het veld opgerend. Hij wilde keeper Marko Dmitrovic van Sevilla in de rug aanvallen. Het duurde vrij lang voordat stewards en beveiligers het veld opkwamen om de man weg te voeren. Dmitrovic, die de zieke Yassine Bounou kort voor aanvang van het duel moest vervangen, hield geen verwondingen over aan de aanval en hoefde niet behandeld te worden.
Het is nog niet duidelijk of keeper Marko Dmitrovic aangifte gaat doen.
Een PSV-supporter bestormt het veld. © Orange Pictures
PSV stond op het moment dat de man het veld opkwam met 1-0 voor. Het werd kort daarna nog 2-0. Voor PSV was die zege niet genoeg om de achtste finales te halen. Sevilla won een week eerder de thuiswedstrijd met 3-0.

Verontrustend

"Het is ontzettend erg dat dit is gebeurd. Ik vind het verontrustend, dit soort dingen moeten stoppen. Daar moeten we met z'n allen voor zorgen. in de toekomst mag dit niet meer gebeuren", zei Sevilla-coach Jorge Sampaoli donderdag in het Philips-stadion.
Ook PSV-trainer Ruud van Nistelrooij en directeur Marcel Brands waren woedend over het incident. "Ik heb hier geen woorden voor", zei de algemeen directeur van de Eindhovenaren. "Het is verschrikkelijk, ook dat hij zijn mede-supporters te schande maakt."

Flinke straf

PSV kan vermoedelijk een flinke straf van de UEFA tegemoet zien. "Ik heb hier ook geen ervaring mee", aldus Brands. "Vuurwerk of andere dingen op het veld gooien is natuurlijk niet goed, maar dit gaat wel een stuk verder. Ik schaam me hier diep voor."