Geen treinen in Limburg door staking bij Arriva

Een trein van Arriva op het station van Kerkrade © iStock
De treinen van Arriva rijden vrijdag in Limburg niet vanwege de staking in het streekvervoer. Medewerkers hebben opnieuw het werk neergelegd om een betere cao af te dwingen.
Arriva verwacht dat zo'n 40 procent van de bussen zal rijden. De buurtbussen rijden in alle regio's wel.

Bussen

De vervoerder adviseert reizigers om kort voor vertrek de dienstregeling te checken. De duizenden buschauffeurs, treinconducteurs en machinisten hebben woensdag ook het werk neergelegd. De inzet van de bussen en treinen is volgens Arriva afhankelijk van de vakbond waar een medewerker lid van is, de cao waaronder de medewerker valt én de stakingsbereidheid die op de dag zelf pas duidelijk wordt.

Geen treinen

In Limburg betekent de staking dat er geen treinen rijden van Arriva van en naar Heerlen. Ook tussen Roermond en Maastricht Randwyck ligt het treinverkeer stil. Hetzelfde geldt voor de Maaslijn, tussen Nijmegen en Roermond.

Werkzaamheden

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er ook geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Weert. Op dit traject worden stop- en snelbussen ingezet. De nachttrein van Maastricht naar Schiphol rijdt vrijdagnacht eveneens niet, door onderhoud aan het spoor. En ook tussen Heerlen - Herzogenrath en Aachen Hbf moeten reizigers rekening houden met extra reistijd door werkzaamheden.