Fleur uit Maastricht (14) danst de wereld rond

Fleur Zwartkruis uit Maastricht © Fleur Zwartkruis uit Maastricht
Fleur Zwartkruis uit Maastricht is pas 14 jaar maar ze leidt nu al een leven waar veel hiphop-artiesten na 30 jaar hard werken nog steeds van dromen. Ze reist wekelijks de wereld rond om allerlei dansshows en battles bij te wonen.
Ze vergaarde in Nederland bekendheid toen ze aan Holland's Got Talent deelnam. Ze strandde daar in de halve finale, maar dat was eigenlijk juist het begin van een rollercoaster.

Bizar

Sindsdien wordt ze door allerlei merken gesponsord om haar kunsten in New York, Tokio of Dubai te kunnen vertonen. "Het is natuurlijk bizar dat iemand van mijn leeftijd dit mag meemaken. Maar ik doe dit nu al zo lang, dat het eigenlijk ook een beetje normaal is geworden", zegt de hiphopdanser die komende week haar kunsten mag vertonen in Japan.

Gymnasium

Zoals alle 14-jarige meisjes in Nederland moet ze natuurlijk 'gewoon' naar school. Dankzij een speciaal programma, voor leerlingen met uitzonderlijk talent én topsporters, op het Trevianum in Sittard kan ze gewoon haar lessen van 3 gymnasium blijven volgen. "Tussen het reizen door in het vliegtuig of in de auto maak ik mijn huiswerk. En tot nu toe heb ik alle vakken gewoon netjes behaald volgens de afspraken die ik met mijn school heb gemaakt. Juist dankzij het dansen ben ik vrij in mijn hoofd om deze discipline op te kunnen brengen. En dat moet ik ook van mijn ouders", zegt het Maastrichtse danstalent.

Gezin

Dankzij haar gezin is het mogelijk om haar passie te kunnen uitvoeren én netjes haar huiswerk af te kunnen krijgen. Al merkt ze wel dat ze veel tijd van haar ouders, broertjes en zusjes opeist door haar turbulente levensstijl. "Ik voel me soms ook wel schuldig want ik weet dat mijn ouders vaak van huis zijn omdat ze met mij mee moeten reizen, want ik reis natuurlijk niet alleen. Maar ze steunen mij in alles wat ik doe. En als ik iets gewonnen heb dan deel ik het prijzengeld ook altijd met mijn ouders, broers en zusjes als dank. Want zij houden mij met beide benen op de grond."

Courteney Cox

Onlangs werd ze verrast toen ze haar Instagram-pagina opende. Tussen al haar 185.000 volgers stond iemand waarvan ze nooit verwachtte dat ze haar zou gaan volgen. "Ik wist niet wat ik zag. Ik ben zo'n groot fan van de serie Friends en al helemaal van Monica (gespeeld door Courteney Cox). Toen ik zag dat Courteney Cox mij volgde en zelfs een berichtje stuurde, viel ik van mijn stoel. Even later kwam mijn zusje naar me toe gerend om te vertellen dat ze zelfs een filmpje van mij op haar eigen Instagram-pagina had gedeeld. Ongelofelijk!", zegt het hiphopfenomeen.

Sky is the limit

Op de vraag waar ze staat als ze pakweg 30 jaar oud is, weet ze niet. Ze vindt het een lastige vraag om te beantwoorden. Maar ze hoopt vooral dat ze nog steeds haar allergrootste passie dagelijks mag uitvoeren. "Ik hoop niet dat ik dan bij grote shows als achtergronddanseres sta. Met mijn grote inspiratiebron Michael Jackson samen optreden gaat helaas niet meer. Maar dan hoop ik dat ik met Chris Brown of Drake op het podium sta. Dat zou super cool zijn."