L1mburg Centraal: nieuwe brug Roosteren komt voor woonhuis

Afbeelding ter illustratie © L1
De nieuwe brug tussen Roosteren en Maaseik komt recht voor een woonhuis, reddingshondenteam terug uit Turkije. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Nieuwe brug Roosteren-Maaseik komt recht voor woonhuis

De nieuwe brug die wordt gebouwd over de Maas tussen Roosteren en Maaseik krijgt een iets ander verloop dan de oude brug die er nu nog ligt. Uit de bouwschets blijkt dat de weg naar de nieuwe brug toe nu pal voor een woonhuis komt te lopen. De bewoners daarvan zitten met veel vragen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Brandstichting Broekhin: 13-jarige scholier komt vrij

De 13-jarige jongen uit Roermond, die zijn eigen school in brand zou hebben gestoken, komt vrij. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Roermond bepaald. De jongen blijft wel verdachte in de zaak; waarschijnlijk zal hij zich voor de jeugdrechter moeten verantwoorden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Reddingshondenteam terug uit Turkije

Op het ene moment zoek je naar overlevenden van de aardbevingsramp in Turkije en een dag later sta je op het Vrijthof in Maastricht carnaval te vieren. Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar Remy Biesmans uit Maastricht deed het. Hij was een van de leden van het Nederlandse reddingshondenteam RHWW.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Een jaar oorlog in Oekraïne: Bob Wouda uit Baexem

Vrijdag is het een jaar geleden dat Russische troepen buurland Oekraïne binnenvielen. De oorlog heeft al tienduizenden doden gekost en massa's mensen zijn op de vlucht. In een serie van vijf afleveringen keren we terug bij Limburgers die we afgelopen jaar hebben bezocht, mensen voor wie het bloedige conflict in Oekraïne heel dicht bij komt. In deze eerste aflevering Bob Wouda, woonachtig in Baexem en Kiev. De 73-jarige heeft een vrouw met twee kinderen in het oorlogsgebied. Met zijn organisatie brengt hij al jaren hulpgoederen van Nederland naar Oekraïne.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Formule 1-testdagen in Bahrein

Nog ruim een week, en dan staat de eerste Formule 1-race van 2023 op het programma. Maar Max Verstappen verscheen donderdag ook al op de baan in Bahrein, waar de coureurs drie dagen lang met hun nieuwe bolides mogen testen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fleur (14) uit Maastricht, dansfenomeen

Op Instagram heeft ze meer dan 185.000 volgers en volgens haar moeder is ze wereldwijd nu al een ster in de hiphop-dansscene. De 14-jarige Fleur uit Maastricht is momenteel te zien bij BNNVARA in een 6-delige documentaireserie en zondag vertrekt ze naar Tokio en Dubai.
Bekijk hier de hele reportage terug.
Bekijk hier de hele uitzending.