Vervuild tankstation Mook eindelijk gesaneerd

Het tankstation in Mook. © L1
De bovenste laag van de ernstig vervuilde bodem rondom het tankstation in Mook is eindelijk gesaneerd. Het tankstation aan de Rijksweg lekte bijna drie decennia lang vervuilde stoffen in de grond.
Dat meldt de lokale nieuwssite GL8.
Eind vorig jaar kwam het lek aan het licht nadat er door een nieuwe eigenaar een bodemonderzoek was verricht.

'Kleine vervuiling'

Wethouder Ton Herings liet in december nog aan L1 weten dat het om een kleine vervuiling ging. "Het lekte druppelsgewijs de bodem in", zei de wethouder toen. Om vervuilde grond die nog dieper ligt in de gaten te blijven houden, zijn er nu peilbuizen geplaatst. De kans dat de vervuiling in het grondwater terechtkomt is heel klein, daarom wordt er in Mook vooralsnog afgezien van verdere sanering.

Boze omwonenden

Boze buurtbewoners uitten in december nog hun onvrede over n het tankstation. Zo lieten omwonenden weten dat een nieuwe eigenaar überhaupt niet nodig was. Op de Rijksweg tussen Malden en Plasmolen liggen in totaal drie tankstations. Buurman Grad Derks was toen duidelijk. "Wij zijn pas tevreden als dit tankstation verdwijnt." Zo ver komt het dus niet. Binnenkort wordt er beton gestort op de plek van het tankstation.
De nieuwe eigenaar zal naar verwachting in maart de eerste klanten kunnen ontvangen.