Anderhalf jaar cel en opnieuw tbs voor neersteken therapeut

Ingang van de tbs-kliniek in Oostrum © De Rooyse Wissel
De 33-jarige Bjorn S. moet anderhalf jaar de cel in voor het neersteken van zijn therapeut in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum. Daarnaast krijgt hij ook opnieuw tbs.
S. stak in april vorig jaar zijn therapeut neer met een zelfgemaakt steekwapen.

Straf

Het Openbaar Minsiterie (OM) eiste eerder nog dat S. vier jaar naar de gevangenis moest. De uiteindelijke straf is dus teruggebracht naar 18 maanden waarna hij wordt opgenomen voor tbs voor 'een langdurige en intensieve behandeling'.

Zelfdoding

Het slachtoffer werkt als psychomotorische therapeute bij De Rooyse Wissel en haalde Bjorn die dag op voor een therapiesessie. De zwaar geëmotioneerde S. legde toen uit dat hij zichzelf van het leven wilde beroven, maar dat zij daar niet bij mocht zijn. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij S. het slachtoffer op meerdere plekken stak.

Steekwapen

Dat steken deed S. met een zelfgemaakt wapen. "Hij heeft haar tijdens een therapiesessie aangevallen en meermaals met kracht met een zelfgemaakt steekwapen in haar hals en bovenlichaam gestoken, waardoor zij meerdere diepe verwondingen heeft opgelopen en het leven had kunnen verliezen", stelt de rechtbank.
Het slachtoffer krijgt daarnaast ook nog een schadevergoeding van ruim 13.000 euro.