Gastenaantal gestegen: weer op zelfde niveau als voor corona

Tegenover 2021 is het aantal gasten dat in Limburg verbleef flink gestegen © iStock
Het aantal binnen- en buitenlandse toeristen dat minstens één nacht in een logiesaccommodatie in Limburg sliep, is het afgelopen jaar flink gestegen. Daarmee zit de provincie weer op hetzelfde niveau als voor corona.
Ten opzichte van de periode voor de uitbraak van de coronapandemie is het aantal gasten dat in hotels, campings, huisjesparken en groepsaccommodaties in Limburg overnachtte licht gestegen, met zo’n anderhalf procent.

Stijging vooral in 2022

Tegenover 2021 is het aantal gasten dat in Limburg verbleef flink gestegen: ruim een kwart meer binnen- en buitenlandse toeristen sliepen in 2022 in Limburgse verblijven.

Landelijke groei

Niet alleen in Limburg, maar in het hele land is het aantal gasten in 2022 ten opzichte van 2021 gestegen. Het CBS telde in totaal 44 miljoen toeristen uit binnen- en buitenland die er minstens één nacht sliepen. Dat zijn er zo'n 40 procent meer dan in 2021. Het aantal gasten was daarmee bijna terug op het niveau van voor de uitbraak van de coronapandemie. Tegenover 2019 is zijn alleen Zuid-Holland, Noord-Holland en Groningen nog niet terug op het oude niveau.