Politie: meer incidenten met carnaval 'maar sfeer was goed'

De politie kijkt tevreden terug over de afgelopen carnavalsperiode © L1 (Sjors Abeling)
De politie heeft het tijdens de carnavalsperiode, van donderdagavond tot dinsdagavond, erg druk gehad. Vooral kleinere opstootjes en vechtpartijen zorgden ervoor dat de politie vaak moest ingrijpen.
Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Toch wordt de sfeer de afgelopen dagen als 'goed' omschreven.

Grimmig

"Er waren iets meer kleine incidenten dan in een normaal (feest)weekend, zoals vechtpartijen, conflicten en opstootjes. De sfeer werd op die plekken dan ook al snel iets grimmiger. Het waren een paar incidenten meer dan tijdens een normaal weekend", aldus de politie.

Steekpartij

Het enige ernstige incidente was volgens de politie een steekpartij in Maastricht, in de nacht van maandag op dinsdag. Een 19-jarige man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een 20-jarige vriend raakte lichtgewond. De dader, een man van 23, is aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht.
Ook onrustig was het in Roermond. Daar werd een restaurant vernield door een 'sloopstorm' van baldadige bezoekers. Een ander restaurant raakte zwaar beschadigd door een vuurwerkbom.

Meldingen openbaar dronkenschap

Ook kwamen er bij de politie meerdere meldingen van openbare dronkenschap binnen, maar dat kwam niet als een verrassing. Wel is duidelijk dat vooral het alcoholgebruik aanleiding was voor de incidenten. Er zijn geen cijfers over het aantal aanhoudingen tijdens carnaval.