Ziekenhuizen: tientallen incidenten op SEH vanwege carnaval

De meeste mensen kwamen op de SEH terecht vanwege alcoholvergiftiging. © Jean-Pierre Geusens
Ziekenhuizen hebben de afgelopen dagen tientallen carnavalspatiënten moeten helpen op de Spoedeisende Hulp (SEH).
Dat blijkt na een rondgang van L1 bij de Limburgse ziekenhuizen.

MUMC+

In Maastricht zijn er in totaal 77 mensen behandeld naar aanleiding van carnavalsgerelateerde opnames. Bij de meeste mensen was alcohol(vergiftiging) de oorzaak hiervan. Ook waren er enkele minderjarige personen opgenomen. "Het aantal SEH-bezoeken en type letsels vanwege carnaval was in lijn met het aantal van vorig jaar en andere normale carnavalsjaren. Dat is druk, maar omdat wij hierop zijn voorbereid met extra personeel, beheersbaar. Er zijn geen bijzonderheden te melden", aldus een woordvoerder.

Sint Jans Gasthuis

Het Sint Jans Gasthuis in Weert heeft vijf mensen met alcoholvergiftiging behandeld. Twee van de vijf zijn minderjarig. Ook zijn er acht 'prinsjes en prinsesjes' geboren: vijf meisjes en drie jongens.

VieCuri

Het VieCuri-ziekenhuis, met een vestiging in Venray en Venlo, laat weten dat carnaval is verlopen zoals de jaren voor de coronapandemie. "De aard van het bezoek aan de SEH was variërend van een val tot overmatig drankgebruik", aldus een woordvoerder

Zuyderland

Bij Zuyderland, in Heerlen en Sittard, waren er tijdens carnaval geen noemenswaardige incidenten: "Het was een carnaval zoals voor de coronapandemie." Hoeveel personen bij Zuyderland en VieCuri zijn behandeld op de SEH, is niet bekend.

Laurentius

Bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond zijn zeven patiënten op de SEH geholpen. Twee van hen waren minderjarig. Een woordvoerder laat weten dat het op de SEH een rustig verlopen carnaval is geweest.