Veel schade in Roermond: 'Vastelaovend mit gries rendje'

Restaurant Irodion besloot dinsdag zijn deuren gesloten te houden na te maken hebben gehad met vernielingen © Restaurant Irodion
Naast vijf dagen feest en duizenden gezellige carnavalsvierders, heeft Roermond deze vastelaovend ook te maken gehad met veel schade.
Op verschillende plekken zijn vernielingen aangericht en is er diefstal gepleegd.

Griekse restaurants

Het begon met twee Griekse restaurants die forse schade leden tijdens de vastelaovend. Restaurant Akropolis aan de Sint Christoffelstraat raakte maandagochtend zwaar beschadigd na een explosie door vuurwerk. Irodion aan de Zwartbroekstraat had te maken met vernielingen tijdens carnaval. Hier ging het om onder andere kapot gemaakte stoelen, wc-brillen, lampen en terrastafels. Dinsdag bleven de deuren gesloten, en op Facebook schrijft het restaurant dat ze erover nadenken volgend jaar tijdens carnaval de deuren helemaal gesloten te houden.

Kermis Roermond

Ook de kermis op het Munsterplein in Roermond had te maken met een groot aantal vernielingen in de nacht van maandag op dinsdag. De organisatie liet weten dat zij 'na een aantal leuke en gezellige kermisdagen hebben moeten constateren dat er bij een groot aantal zaken vernielingen zijn aangebracht'. Op foto’s toonden zij schade aan onder andere hekken en gesloopte verlichting. De dader heeft zich inmiddels gemeld en de foto’s zijn daarmee ook verwijderd.

Diefstal

Naast vernielingen hebben ondernemers in de Midden-Limburgse stad ook te maken gehad met diefstal. Danielle Mertens van café De Verleiding laat weten dat op dinsdagochtend om 06:00 uur iemand de koeling in het café heeft opengebroken en alcohol eruit heeft gehaald. Ook de organisatie van de optocht in Roermond heeft te maken gehad met een dief: maandag is daar de Thijs Bingen wisseltrofee gestolen. Op Facebook noemen ze het ‘Vastelaovend mit ein gries rendje.’ De organisatie doet een oproep aan de daders de trofee terug te brengen.

Politie druk

De politie liet al weten dat zij het tijdens de carnavalsperiode, van donderdagavond tot dinsdagavond, erg druk heeft gehad in de provincie. Het ging hierbij vooral om kleinere opstootjes en vechtpartijen.