Meer toeristen naar Limburg in 2022 dan vóór coronapandemie

Er kwamen vorig jaar vooral buitenlandse gasten naar Nederland. © iStock
Limburgse hotels, campings en bungalowparken hebben in 2022 meer toeristen verwelkomd dan in 2019, het jaar vóór de coronapandemie.
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Localfocus.
De provincie heeft vorig jaar zo'n 4,3 miljoen toeristen ontvangen, dat is 26,8 procent meer dan in 2021 (3,4 miljoen) en 1,4 procent meer dan in 2019 (4,2 miljoen).

Stijging

In totaal telde het CBS 44 miljoen toeristen uit binnen- en buitenland die minstens één nacht sliepen in een hotel, bungalow of camping in Nederland. Dat is een stijging van zo'n 40 procent ten opzichte van 2021. Het aantal gasten was daarmee bijna terug op het niveau van voor de uitbraak van de coronapandemie, in 2019.

Buitenlandse gasten

Er kwamen vorig jaar vooral buitenlandse gasten naar Nederland. Volgens het statistiekbureau steeg dit aantal met 150 procent tot 16 miljoen gasten. Ondanks de flinke toename is dit aantal nog altijd onder het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie. Toen overnachtten ruim 20 miljoen toeristen uit het buitenland in Nederland.
Klik op een provincie voor meer details en cijfers:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!