Nettorama wil acht Limburgse Jan Linders vestigingen kopen

Jan Linders in Venlo-Zuid © L1
Supermarktketen Nettorama heeft zich als koper gemeld van acht Limburgse vestigingen van Jan Linders.
Dat laat Nettorama directeur Michel Mattheeuws in een interview in vakblad Distrifood weten.

Elf vestigingspunten

In totaal wil Jan Linders elf vestigingspunten afstoten, omdat ze niet passen in het plaatje waarin Linders verdergaat als Albert Heijn-franchiser. Het gaat om de Limburgse vestigingspunten in Beek, Bunde, Gennep, Horst, Klimmen, Valkenburg, Venlo en Weert. De drie andere filialen bevinden zich in Noord-Brabant en Gelderland.

'Het is nu aan de familie Linders'

Hoewel de interesse duidelijk is gecommuniceerd, garandeert dat nog geen verkoop: "Of er en hoeveel van die winkels onze kant op komen, is nu niet te zeggen. Het is nu aan de familie Linders. We hoeven ook geen klapper te maken in vestigingspunten", zegt ceo Michel Mattheeuws tegen Distrifood.

Andere kandidaat

Ook supermarkt Boni heeft interesse laten blijken en dan in het bijzonder voor het filiaal in Lent (Nijmegen). "Met de uitbreiding met acht winkels, overgenomen van Plus, zijn de grenzen van ons marktgebied opgerekt. Nee, we gaan niet naar Limburg. Maar de omgeving Nijmegen-Lent past nog in de randen van ons marktgebied, zo laat eigenaar Bauke van der Wal weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!