Taxicontrole Maastricht: 26 bekeuringen uitgedeeld

Van de 60 taxi's zijn 26 chauffeurs beboet op verschillende plekken in de stad. © iStock
De Maastrichtse politie heeft tijdens een taxicontrole op carnavalsmaandag een aanzienlijk aantal boetes uitgedeeld. Van de 60 gecontroleerde taxi's zijn 26 chauffeurs beboet op verschillende plekken in de stad.
De Inspectie Leefomgeving en Transport en de verkeerspolitie Limburg kozen deze carnaval uit om een steekproef uit te voeren.

Boetes

Van de 26 boetes is er onder andere zes keer een boete uitgedeeld voor het ontbreken van chauffeurskaarten. Deze zogenoemde snorders oefenen het taxivervoer dus illegaal uit. Ook reden er vier taxi's met slechtwerkende meters en kregen twee bestuurders een proces verbaal voor niet handsfree bellen tijdens het rijden. Daarnaast reden er taxi's zonder rijbewijs, te snel, en door rood. Tot slot betrapte de politie een chauffeur op te lang werken, waardoor hij zijn arbeid meteen heeft moeten staken.

Andere bedrijven

Tijdens carnaval komen er veel taxibedrijven uit andere steden naar Limburg om bij te verdienen. Dat is niet verboden, zo stelt de politie. "We merkten wel dat steeds later op de dag en avond de Limburgse bedrijven overbleven."

Nieuwe controles

Hoewel er geen andere maatregelen genomen zijn, buiten het uitdelen van boetes, sluit de politie een nieuwe controle niet uit. De maximale boete voor illegale taxi's is 4.400 euro, maar bij herhaling van kan een dwangsom oplopen tot zo'n 10.000 euro.