Grieks restaurant dicht na sloopstorm van carnavalsvierders

Restaurant Irodion besloot dinsdag zijn deuren gesloten te houden na te maken hebben gehad met vernielingen © Restaurant Irodion
Grieks restaurant Irodion in Roermond houdt deze carnavalsdinsdag noodgedwongen de deuren dicht. Dat komt door een 'sloopstorm' van carnavalsvierders van de afgelopen dagen.
Kapotte stoelen, wc-brillen, kranen, plantenpotten, lampen en tafels: de eigenaar van het restaurant noemt het op Facebook ronduit schandalig: "Dat mensen zich kennelijk als beesten gedragen op dagen waar wij het voor iedereen goed en gezellig willen maken." Verder zijn de tegels, het meubilair en de wc besmeurd met uitwerpselen.

Verpest

Carnaval is dit jaar dan ook helemaal verpest, zo vertelt restaurantmanager Levie Hendriks: "We zijn vandaag druk met het herstellen van de schade. We hebben geen idee wie het gedaan heeft. Iedereen was verkleed en veel mensen hadden schmink op; je herkent mensen dus nauwelijks." Tijdens het schoonmaken na een paar drukke carnavalsdagen, is het flink schrikken wanneer alle schade wordt ontdekt: "Dan komt ineens alles aan het licht. Tijdens de drukte was er geen tijd voor, je was druk met mensen en het eten."

Sneeuwwitje

Wie er precies verantwoordelijk voor is, blijft onduidelijk. "De een is verkleed als Sneeuwwitje, de een als Bambi en de ander draagt weer iets roods, zwarts of allerlei andere kleuren. Geen enkel idee wie het zijn", vertelt eigenaar Athanasios Kapoukranidis. Aangifte wordt er waarschijnlijk niet gedaan, aangezien er geen camera's in of buiten het restaurant hangen. De schade loopt op tot ongeveer 4000 tot 6000 euro, verwacht Kapoukranidis.
De eigenaar heeft over de vandalen geen goed woord over: "Er is met bier gegooid door het restaurant, er zijn flessen wijn gestolen, toetjes gestolen. En zeg je er wat van, dan krijg je een akkefietje op niet zo een leuk niveau. Ik wens ze het ergste toe. Zulke gasten wil ik niet."

Reacties

Veel bezoekers en bekenden van het restaurant reageren op het online bericht. "Het is inderdaad enorm schandalig dat er weer personen zijn die alles voor anderen moeten verpesten. Diep en diep triest!", schrijft iemand onder het bericht op social media. "Wat ellendig voor jullie. Respect voor jullie beslissing. Dat volk wat zoiets doet weet niet wat vastelaovend vieren is. Heel veel succes bij het herstellen. Hoop dat de verzekering jullie schade vergoedt, maar los daarvan missen jullie weer inkomen door te moeten sluiten", laat iemand anders in een reactie weten.
"Ik waardeer het echt heel erg, super aardig, en mensen die ons een warm hart toedragen, petje af, maar help het? Gaat het niet meer gebeuren? Dat niet", sluit Kapoukranidis af.
Of het restaurant volgend jaar tijdens carnaval nog wel open gaat, is nog niet zeker. "Geen idee, ik ga het eerst even bespreken met de rest van het team. Vragen hoe zij er tegenaan kijken. Maar als je het mij nu vraagt, in deze toestand, met de emoties die ik nu heb, dan nee, dan ga ik niet open."