Teruglezen: Laatste carnavalsdag aangebroken

Muziek in de hele stad. © Jean-Pierre Geusens
De laatste dag van de carnaval is alweer aangebroken. Ook op carnavalsdinsdag wordt er volop gefeest, trekken optochten door verschillende dorpen of steden en worden boerenbruiloften gevierd.
In het liveblog hieronder lees je hoe carnaval op dinsdag wordt gevierd, met foto's en video's. Krijg je geen genoeg van de vastelaovend? Stem dan af op L11AlaafRadio.nl of bekijk sfeerimpressies en optredens op L1 TV.

21:00 uur - Limburg sluit de vastelaovend

Op de Markt in hartje Gulpen en mèt publiek barst het feest dinsdagavond los. Na twee corona-edities zonder publiek wordt dit jaar de afsluiting van de Limburgse carnaval, de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale weer als vanouds gevierd. Via de livestream te volgen.
De Gulpener Vastelaovesfinale. © Wendy Vluggen

18:15 uur - Carnaval staat bol van de tradities

Een van de bekendste tradities is misschien wel de Boerebroélof in Venlo, maar ook in veel andere plaatsen in Limburg gelden er bijzondere tradities.

17:15 uur - Nieuwe traditie in Weert

De Rogstaekers van Weert hebben een nieuwe traditie aan het lijstje toegevoegd. Dinsdagavond wordt de rog jaarlijks in brand gestoken. Dit jaar wordt het beest eerst nog door de stad gejaagd.

16:45 uur - Restaurant dicht na sloopstorm

Grieks restaurant Irodion in Roermond houdt deze carnavalsdinsdag noodgedwongen de deuren dicht. Dat komt door een 'sloopstorm' van carnavalsvierders van de afgelopen dagen.

16:20 uur - Frans Theunisz ontvangt prijs in Meerssen

Frans Theunisz heeft de Marcel Smeets Trofee ontvangen tijdens de Top 111 op de Markt in Meerssen. De trofee wordt ieder jaar uitgereikt tijdens het evenement op carnavalsdinsdag.
De trofee wordt ieder jaar tijdens het evenement in Meerssen uitgereikt aan een artiest. © Foto; Meer Vandaag

15:20 uur - Drukte in Roermond

In Roermond zijn flink wat feestvierders op de voet, bijvoorbeeld bij het podium van de Bacchusklup.
Het is volle bak. © Track'88

15:10 uur - Optocht Aijen

De optocht van Aijen is hier te bekijken.

14:45 uur - Tour de Brokeze in Broekhuizen

Geen 'normale' optocht in Broekhuizen, maar juist creaties waarbij de deelnemers over de weg fietsen.

14:00 uur - Appelsienesjmiete

In Sittard trekken de appelsienesjmieters door de binnenstad en maken jonge feestvierders zich op voor het Kènjer Carnivale.

13:30 uur - Hermenieke vaan verdeenste

De zaate hermenie Um Te Jenke is in Maastricht uitgeroepen tot hermenieke vaan verdeenste. Ze zijn in 1994 opgericht.
Zaate hermenie Um Te Jenke © Track'88

12:00 uur - Carnavalsdinsdag in Maastricht

Maastricht staat carnavalsdinsdag in het teken van de Zate Hermeniekes Concours. Door het hele stadscentrum zullen diverse dweilbands optreden. Om 0:00 uur wordt het carnaval officieel afgesloten door het Mooswief naar beneden te halen.

11:30 uur - 'Zonnebuizersbâl' in Weert

Alle prinsen en prinsessen uit heel Weert zijn dinsdag present bij het "Zonnebuizersbâl". Samen met de cliënten van 't Zonnehuis maken ze er een gezellige morgen van. Een feest speciaal voor mensen met een beperking.

11:15 uur - Carnavalsdinsdag bewolkt met wat motregen

Op de laatste dag van vastelaovend houden de carnavalsvierder het niet helemaal droog. Her en der in de provincie kan wat motregen vallen. Het blijft het grootste deel van de dag bewolkt en de wind is zwak tot matig. De temperatuur loopt weer op tot zo'n 10 à 11 graden.
Woensdag begint de dag met (dichte) mist. De zon zal de mist in de loop van de ochtend laten verdwijnen. 's Middags trekken buien over de provincie. Lees het uitgebreide weerbericht.