L1mburg Centraal: Minder afval door circulaire carnaval

Stockfoto © iStock
Minder afval door circulaire vastelaovend en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Frans Theunisz viert dit jaar voor de 77ste keer carnaval

Zeven keer elf is hij inmiddels, Frans Theunisz. Maar nog altijd 'aon de geng'. Hij is een van de meest geliefde artiesten die onze provincie rijk is. Frans houdt van de mensen en de mensen van Frans. Op grote buitenpodia, maar het allerliefst 'gewoen, in de kaffee'.

Eerste keer vastelaovend in Limburg

Elk jaar zijn er mensen die voor het eerst kennismaken met vastelaovend. Zo is een groep vrienden vanuit Haarlem naar Maastricht gereisd om zich onder te laten dompelen in de carnavalsvreugde.

Minder afval door circulaire vastelaovend

Na carnaval blijft er vaak veel afval achter, zoals oude pèkskes of spullen van optochtwagens. Ook de vastelaovend kan duurzamer en circulair worden. Daarbij staat het hergebruik van materiaal centraal. Op het station in Weert is onlangs een wachtruimte geopend waar reizigers kunnen zien wat dat betekent. Daar wordt ook nagedacht over een circulaire vastelaovend.

Nederlaag Roda extra pijnlijk voor Jesse Schuurman

Voor Roda JC' er Jesse Schuurman was de 2-0 nederlaag van zondag tegen De Graafschap extra pijnlijk. Uitgerekend tegen de club waar hij vandaan komt mocht hij voor eerst aan de aftrap verschijnen.
Bekijk hier de hele uitzending.