L1mburg Centraal: Start van de vastelaovend

Zoepkoel 2023 © L1 (Bram Becks)
Jubileum optocht Meers, reacties RKC Waalwijk en Fortuna Sittard en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van zaterdag 18 februari 2023.

Start van de vastelaovend

Om 11 over 11 vanochtend werd de vastelaovend officieel afgetrapt in de Zoepkoel in Venlo. En dat betekent dat er, voor het eerst in drie jaar, weer als vanouds gevierd kan worden. Bijvoorbeeld in Roermond, waar op dit moment de Sjtasiefestasie in volle gang is.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Jubileum optocht Meers

Duo Lei en Rob hebben wat te vieren vandaag. Voor de 44ste keer lopen ze samen in de optocht van Meers. Als twee broekies begonnen ze met de traditie. Vele jaren later moet de jubileum-editie dan ook heel bijzonder worden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Reacties RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

Voor Fortuna Sittard begon het carnavalsweekend slecht, dankzij een onnodige 3-1 nederlaag tegen concurrent RKC Waalwijk. Met dank aan scheidsrechter Bas Nijhuis, en toch ook beetje het eigen spel.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Samenvatting FC Dordrecht - VVV

VVV Venlo verbaast dit seizoen met doelpunten in de slotfase van de wedstrijd. In 'Ooi en Ramsgat', de carnavalsnaam van Dordrecht, was het gisteravond weer raak. Daardoor staat VVV nu op de vierde plaats.
Bekijk hier de hele reportage terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!