Altijd vooraan in de Zoepkoel verdient een eigen tegel

Mia en Christine met hun eigen stoeptegel ter ere van 'Bijna dertig jaar vooraan tijdens Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo'. © L1 (Peter Beeker)
De zussen Mia en Christine, samen met andere familieleden, staan ieder jaar vooraan tijdens de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo. Een traditie die na dertig jaar een heuse stoeptegel verdient.
Horeca-onderenemer Bill van den Hombergh kan er de klok op gelijk zetten. Christine en Mia Kessels melden zich altijd als eerste in de Zoepkoel. Dit jaar heeft de restauranteigenaar een verrassing in petto: "We hebben een bedrukte stoeptegel laten maken."

Stoeptegel

"Familie Veuraan noemen ze ons ook wel. Het is niet zo dat we op de televisie willen komen maar we willen de optredens gewoon goed zien, want ik ben best klein van stuk", zegt Mia Kessels (68) uit Helden. Het feest is dit jaar compleet als Bill van den Hombergh de gekleurde stoeptegel overhandigt.

Polsbandjes

"Geweldig", zegt Mia. "Deze gaat ieder jaar mee naar de Zoepkoel. Polsbandjes hebben we niet meer nodig want we hebben nu onze eigen tegel."