Herdenking op verjaardag omgebrachte Gino in Maastricht

Herdenking op verjaardag omgebrachte Gino in Maastricht © Orange Media
Tien jaar oud zou hij zaterdag zijn geworden, en daarom hielden familie en vrienden van het vorig jaar vermoorde jongetje Gino een zogeheten ride-out met tientallen auto's van het type Dodge Ram in Maastricht.
Gino was een liefhebber van deze pick-uptrucks.

'Altijd samen'

De deelnemers vertrokken om 13.30 uur onder begeleiding van motoragenten vanaf stadion De Geusselt naar de woning aan de Gildenweg in Maastricht waar Gino samen met zijn moeder gewoond heeft. Op de auto die vooraf ging aan de stoet, zaten witte nummerplaten met zwart opschrift 'Altijd samen'.
Bij de woning in Maastricht wachtten vrienden en buurtbewoners met fakkels en ballonnen de stoet op en er werd vuurwerk afgestoken.

Zussen

De ride-out was georganiseerd door Gino's zussen, samen met Dodge Ram Ride Out Nederland. "We willen stilstaan bij de vreselijke gebeurtenissen, wat die met ons hebben gedaan en doen en aandacht hiervoor vragen omdat dit nooit meer mag gebeuren", aldus de zussen.
Na afloop werden de meer dan honderd aanwezigheden voor het huis van de moeder bedankt voor hun deelname aan de herdenking.