Voetbalclub in rouw: overleden Venraynaar was trainer

De ravage is groot © Edward-Media
De man uit Venray die is overleden aan zijn verwondingen na het zware verkeersongeval vorige week vrijdag in America was trainer Maarten Peters van het tweede team van de voetbalclub SSS'18 uit Overloon.
"Het nieuws is ingeslagen als een bom”, vertelt een aangeslagen voorzitter Patrick Borghs aan dagblad De Gelderlander.

Steun zoeken

Dinsdagavond zijn alle spelers al samengekomen om steun bij elkaar te zoeken. Toen was al duidelijk dat Peters het niet zou redden. "Er werd niet veel gepraat, daarvoor zijn we te aangeslagen.” Volgens Borghs zullen de voetballers bij de eerstvolgende wedstrijd rouwbanden dragen. Ook wordt voor de wedstrijden een minuut stilte gehouden. De uitvaart vindt volgende week plaats.
Peters was bijna drie seizoenen aan de club verbonden, hij trainde het tweede elftal en assisteerde de hoofdtrainer. Hij had ook al toegezegd om te blijven bij SSS'18. "Bij contractverlenging hebben we nog een mooie foto gemaakt. Die hebben we helaas niet meer kunnen publiceren", zegt Borghs.

Hulpdiensten

De hulpdiensten rukten maandagavond rond 18:15 uur massaal uit vanwege het ongeval op de Midden Peelweg in America. Eén van de auto's kwam door de botsing in een greppel langs de weg tot stilstand. De brandweer moest de bestuurder uit de zwaar beschadigde auto bevrijden.
Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Onder begeleiding van de trauma-arts werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen.