Venlo heeft voetbalteam vol prinsen en adjudanten

Onder de jongeren van de voetbalvereniging zijn er veel prinsen en adjudanten. © Omroep Venlo
Zeven prinsen, vijf adjudanten, een prinses en een vorst: de jeugd van FCV-Venlo is dit jaar onlosmakelijk verbonden aan de vastelaovend.
Ook al staat voetbal deze dagen even op de tweede plaats, net voor de vastelaovend nog een balletje trappen zint ze wel, vertellen ze aan Omroep Venlo.

Even geen training

Het was voor een aantal hoogheden donderdag de eerste keer sinds het uitkomen dat ze op de voetbalvelden in 't Ven verschenen. Met de drukke agenda's van de jeugdtrio's is dat niet gek. "We zijn we nog langsgeweest voor een feestje, maar trainen zit er deze dagen even niet in", zegt prins Siem I van Jocus Toekoms. "Om hier allemaal met de muts op het veld te staan is bijzonder, dat zie je niet zo snel", zegt vorst Jools van de Moeraskwaakers.

Lak- of voetbalschoenen?

Met de vastelaovend voor de boeg ruilden de aanwezige vastelaovesgangers de lakschoenen even in voor de voetbalschoenen. Dat beviel iedereen uitstekend. "Liever de voetbalschoenen, die lakschoenen lopen maar stroef", zegt prins Tren I van De Wien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!