ANWB verwacht aankomend weekend lange wintersportfiles

Stockfoto © iStock
De ANWB verwacht aankomend weekend lange files richting de wintersportgebieden in de Alpen. Veel Nederlanders rijden dan naar hun wintersportbestemming omdat de voorjaarsvakantie in de regio Zuid begint.
Volgens de ANWB wordt het zaterdag druk op de wegen in Zuid-Duitsland en net over de grens in Oostenrijk. In Frankrijk staan er die dag waarschijnlijk files op de wegen ten oosten van Lyon. De verkeersdienst waarschuwt dat vooral de laatste kilometers richting de skioorden lang gaan duren.

Boetes vignet

De ANWB waarschuwde woensdag voor boetes in Oostenrijk voor het verkeerd aanbrengen van een tolvignet. Een woordvoerder denkt dat Oostenrijk actiever of op een andere manier controles uitvoert waardoor er tot dusver al tientallen boetes binnenstroomden.
Onderweg naar Oostenrijk moeten wintersporters volgens accountants- en adviesorganisatie KPMG onderweg rekening houden met lange rijen bij laadstations. Vooral op zaterdag 25 februari in de buurt van Frankfurt wordt het druk, waarschuwt KPMG, die adviseert om al vóór Keulen de auto op te laden.

Midden en Noord

De voorjaarsvakantie voor de regio's Midden en Noord begint volgend weekend. Wintersporters kunnen dan opnieuw veel vertraging onderweg verwachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!