L1mburg Centraal: een carnavalspilsje kost al snel drie euro

Bier van de tap is deze carnaval een stuk duurder dan vorig jaar © iStock
Carnaval begint in Valkenburg met het Auw Wieverbal. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal

Is drie euro voor een carnavalspilsje te veel?

Het zal de pret zeer waarschijnlijk niet drukken, maar toch: bier van de tap is deze carnaval een stuk duurder dan vorig jaar. In Venlo, Roermond en Maastricht bijvoorbeeld betaal je inmiddels 3 euro voor een pilsje. Dat zijn stijgingen van zo'n 20 tot 30 cent per glas. Voor veel carnavalsvierders toch wel een beetje schrikken.

Carnaval begint in Valkenburg met het Auw Wieverbal

Wanneer begint carnaval nou precies? Daar krijg je op verschillende plekken in Limburg ook verschillende antwoorden op. In Valkenburg bijvoorbeeld zeggen ze: vandaag, de donderdag voor carnaval. Want dan stroomt het Geulstadje vol met vierders voor het Auw Wieverbal, volgens de organisatie misschien wel het oudste carnavalsfeest van de provincie.

Wat als met carnaval de vuilnisophalers staken?

Carnaval betekent heel veel afval. Om te voorkomen dat het een grote zooi wordt, zijn er de reinigingsdiensten. Maar wat als die staken? In Maastricht, Meerssen en Valkenburg is dat vanaf de woensdag na carnaval het geval. Ze willen meer loon.

Limburgse hulpgoederen aangekomen in Turkije

Goederen die de afgelopen week in Limburg zijn ingezameld voor Turkije zijn woensdagavond aangekomen in het rampgebied. Zakken vol kleding, dekens een eerste levensbehoeften zijn persoonlijk door Limburgers in een distributiecentrum afgegeven.

Vocht en schimmel in Amby

Vocht en schimmel. Bewoners van een huizenblok in de Maastrichtse wijk Amby hebben er al 9 jaar last van. Bij de rechter kreeg bewoonster Ria Theunisz geen gelijk in haar strijd met verhuurder Maasvallei, maar ze laat het er niet bij zitten en gaat in hoger beroep.

Dirk Kuyt Foundation steunt handboogschutters

Het had niet veel gescheeld of de Sittardse boogschutters met een beperking waren hun favoriete uurtje kwijtgeraakt. De Dirk Kuyt Foundation is te hulp geschoten waardoor nieuwe pijlen kon worden gekocht. Dus kon er weer worden geschoten.