Zoektocht naar personeel: op date met sollicitanten

Ook het aantal werkeloosheidsuitkeringen in Limburg is laag. © iStock
De Zorggroep organiseert 'Firts Jobdates' om personeel op een laagdrempelige manier te werven. "Solliciteren is spannend, maar op deze manier proberen te ontdekken of er een match is."
Dat vertelde Melanie Knoups, recruitment adviseur van De Zorggroep, vanochtend bij de L1 Nieuwsshow.

Geen reguliere procedure

Knoups ziet in deze procedure een groot voordeel ten opzichte van reguliere sollicitatieprocedures. "We willen deze dates zo laagdrempelig mogelijk houden. Zo proberen we er achter te komen wat de kandidaat wil en zoeken daar dan een passende functie bij. Er is namelijk altijd wel iets wat bij diegene past."

First dates

Het initiatief komt voort uit het format van het televisieprogramma First dates. "Al is er bij onze jobdates geen sprake van een heel diner. Natuurlijk zorgen we wel voor drankjes en hapjes", legt Knoups uit. "Voor de coronacrisis hebben we deze procedure al eens uitgerold. We merken dat het voor kandidaten zelf ook een stuk fijner is dan zo'n spannend gesprek." De dates leveren volgens Knoups een hoop enthousiasme op. "We hebben al een aantal tweede gesprekken en meeloopdagen ingepland."
Donderdag vinden de laatste First jobdates plaats. "Maar dit gaan we zeker vaker doen", weet Knoups.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!