L1mburg Centraal: Actie voor slachtoffers aardbeving

Ook L1 zette zich woensdag in om geld op te halen voor Giro555 © Jean-Pierre Geusens
L1mburg Centraal van woensdag 15 februari 2023.

Heel Limburg in actie voor slachtoffers aardbeving

Het hele land zamelt geld in voor Giro 555 om de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië te steunen. De hele dag waren onze verslaggevers te zien en horen op de platforms van L1 met alle acties die in Limburg gehouden werden voor Giro 555. We lieten enkele bijzondere acties zien.
In de studio zijn Arzu Özalp en Fuat Usta, beiden van Turkse komaf en natuurlijk zeer begaan met de slachtoffers in hun vaderland.
Bij de moskee in Roermond hebben honderden vrijwilligers keihard gewerkt om de slachtoffers in het gebied te helpen. Ruud van Broekhoven is bij de Turkse culturele vereniging in Roermond.
De ramp in Turkije komt ook hard aan bij voetbalclub Fortuna Sittard. Vooral bij clubeigenaar Atilla Aytekin Hij is diep geraakt omdat er mensen uit zijn eigen familie en kennissenkring tot de slachtoffers behoren.
Ook spreken we met journalist Sinan Can, het gezicht van de landelijke actiedag Giro 555. Hij is de afgelopen dagen in het rampgebied geweest.
Een restaurant in Vijlen heeft gisteren zijn Valentijnsactie omgedoopt in een actie voor Giro 555. Cuba Libre besloot de hele dagomzet te doneren, bijna 2500 euro. De eigenaresse van de zaak is van Syrische komaf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!