Nedcar gaat eerste elektrische MINI Cabrio's produceren

Bij VDL Nedcar rollen nu nog Mini's van de band © ANP
BMW laat een gelimiteerde oplage van 999 Mini Electric Cabrio's produceren bij autoproducent VDL Nedcar in Born.
Dat maakt het automerk woensdag bekend. Het is de eerste elektrische vierzits cabriolet ter wereld.

Elektrische cabrio

“Nu, drie jaar na de introductie van de Mini Electric, is één op de vijf in Europa verkochte MINI’s een volledig elektrische MINI", aldus Stefanie Wurst, hoofd van Mini. Door dat succes ontstond het idee om ook een serie vierpersoons cabriolets te ontwikkelen. De oplage wordt volgens BMW 'zeer gelimiteerd'. Vanaf april 2023 is de auto leverbaar en komt deze in een zwarte en zilverkleurige versie. Ook wordt het opschrift '1/999' op de wagens geplaatst. De wagen komt met meerdere moderne snufjes, zoals cruise control en een Stop & Go-functie. Daarmee zou de MINI Electric Cabrio 'de ultieme Go-Kart feeling' moeten creëren.
In Nederland zullen 30 exemplaren van deze uitgave worden verkocht voor een prijskaartje van 62.990 euro.

Productie

De auto wordt naast de reguliere MiniI Cabrio geproduceerd, die ook in Born van de band rolt. VDL Nedcar heeft daarnaast de productie van de Mini Hatch en Mini Countryman in handen.

Onrust

In de fabriek in Born heerst momenteel enige onrust. In februari 2024 stopt de productie van BMW-voertuigen. Eigenlijk zou VDL Nedcar tot 2030 voor het merk produceren, maar dat ging uiteindelijk niet door. Een nieuwe opdrachtgever staat nog niet klaar. De zoektocht duurt nu al ruim twee jaar.