Zaak tegen Donny M. woensdag verder

Donny M. heeft in een eerder stadium bekend de 9-jarige Gino te hebben ontvoerd, misbruikt en gedood. © L1
De zaak tegen Donny M. (23), de man die heeft bekend de 9-jarige Gino uit Limburg te hebben ontvoerd, misbruikt en gedood, wordt woensdag opnieuw behandeld bij de rechtbank in Maastricht. Het gaat om de derde niet-inhoudelijke zitting in de zaak.
Donny M. heeft doorgegeven zelf niet aanwezig te zijn, zegt zijn advocaat Sjanneke de Crom.

Verdwijning

Gino verdween op 1 juni in Kerkrade tijdens het buitenspelen. De politie deed, gesteund door onder anderen honderden vrijwilligers, zoekacties in de hoop Gino snel te vinden. Op 4 juni werd M. opgepakt in zijn woning in Geleen en niet veel later leidde hij de agenten naar het lichaam van het jongetje.

Bekentenis

Tijdens de eerste zitting in de zaak bekende de verdachte dat hij het kind heeft meegenomen naar zijn woning, hem onder meer drugs toediende en hem seksueel heeft misbruikt. Het kind is daarna gewurgd en gesmoord, zo is de conclusie na sectie op het lichaam van Gino. In december werd bekend dat nog geen forensisch spoor van de jongen in de woning van M. was gevonden, wat als "opmerkelijk" en "vreemd" werd geduid door het Openbaar Ministerie.

Eerder vergrijp

M. wordt ook verdacht van het bezitten en verspreiden van kinderporno en ontucht met een wilsonbekwame in 2019. De man is eerder veroordeeld voor mishandeling en bedreiging van twee kinderen en het misbruiken van zeker één van hen. De verdachte is opgenomen geweest in het Pieter Baan Centrum (PBC) voor onderzoek. Het rapport hierover is volgens zijn advocaat nog niet afgerond.