L1mburg Centraal: Limburgse biodiversiteit floreert

Een eikelmuisje © iStock
Limburg is koploper op het gebied van bijzondere planten en dieren. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de hele uitzending

Grote vraag naar gehoorbescherming tijdens carnaval

Steeds meer jongeren zorgen voor gehoorbescherming. Zeker met de carnaval voor de deur is dat geen overbodige luxe, want 15 procent van de volwassenen kampt met tinnitusklachten, vaak veroorzaakt door te harde geluiden. Audiciens zien dan ook dat de verkoop van gehoorbeschermers zoals oordoppen met 65 procent is gestegen.

Limburgse biodiversiteit floreert

Limburg is koploper in Nederland als het gaat om bijzondere planten en dieren. Nergens in ons land is de biodiversiteit groter dan in onze provincie. Daarom vindt er woensdag een congres plaats in het gouvernement, want het provinciebestuur trekt miljoenen euro's uit om te voorkomen dat zeldzame dieren uitsterven.

Wat valt er te kiezen bij de waterschapsverkiezingen?

De watersnoodramp in 2021 legde op een pijnlijke manier bloot hoe belangrijk een goed waterbeheer is. We betalen waterschapsbelasting en dus mogen we 15 maart naar de stembus om een nieuw waterschapsbestuur te kiezen. De waterschapsverkiezingen zijn altijd op dezelfde dag als de Provinciale Statenverkiezingen. Maar valt er eigenlijk wel iets te kiezen? In de studio spreken we daarover met dijkgraaf Patrick van der Broeck.

Voor MVV is de ongeslagen thuisreeks geëindigd

MVV is de ongeslagen status in eigen huis kwijt. Oorzaak daarvan is een 2-0 nederlaag, maandagavond tegen Heracles.

Vastelaovesleefde op Valentijnsdag

Het is Valentijnsdag. Als je de liefde van je leven nog niet gevonden hebt, dan is het volgende week vastelaovend. Dé uitgelezen mogelijkheid om een nieuwe vlam tegen het lijf te lopen. Dat ondervonden ook Maggie en Jeroen 31 jaar geleden in Maastricht.