Twee mannen opgepakt voor oplichting met bankpas

Stockfoto © iStock
Agenten hebben dinsdagochtend twee mannen uit Kerkrade in de kraag gevat voor fraude met bankpassen. Ze deden zich voor als medewerkers van een bank en wisten daardoor bijna 70.000 euro van onwetende ouderen af te troggelen.
Tussen eind oktober en half januari werden acht ouderen slachtoffer van deze bankhelpdeskfraude. Het gaat om slachtoffers uit Kerkrade, Eygelshoven, Maastricht, Vaals en Vijlen.

Bankhelpdeskfraude

De slachtoffers werden gebeld door een bankmedewerker met een overtuigend verhaal. Ze werden overgehaald hun bankpas plus pincode aan een koerier mee te geven. In enkele gevallen ging het ook om contant geld en sieraden. Met deze werkwijze wisten de twee mannen van 18 en 20 jaar uit Kerkrade in acht zaken bijna 70.000 euro buit te maken.

Aan elkaar gelinkt

Uit het politieonderzoek kwam al snel naar voren dat de zaken met elkaar te maken hadden. Eén van de mannen wordt aan alle acht de zaken gelinkt, de tweede verdachte was volgens de politie bij vier zaken betrokken.
De woningen van de twee verdachten zijn doorzocht. Daarbij heeft de politie verschillende spullen in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!