Venloos echtpaar ontwikkelt gifvrije kinder make-up

Gifvrije make-up voor kinderen © Omroep Venlo
Het Venlose echtpaar Folker en Rachelle ontwikkelt gifvrije kinder make-up voor kinderen. Dat doen ze niet zomaar, maar naar aanleiding van de geboorteafwijking van hun eerste dochtertje.
De dochter van het echtpaar werd geboren met schisis, ook wel een hazenlip genoemd. Volgens onderzoek zouden gifstoffen in verzorgingsproducten aanleiding geweest kunnen zijn voor de geboorteafwijking. Het aanbod voor natuurlijke kindermake-up was er volgens het echtpaar te weinig. Daarom produceerde zij zelf natuurlijke kindercosmetica onder de naam 'Ivy & Loulou'.

Vragenlijst

"In het ziekenhuis kregen wij gelijk een vragenlijst met wat voor verzorgingsproducten wij gebruikten. Dit vonden wij genoeg aanleiding om zelf onderzoek te gaan doen", verklaart Folker. "We waren best wel geschrokken, want schisis zat helemaal niet bij ons in de familie", vertelt Rachelle. Zo begon voor hen de verandering in levensstijl en de zoektocht naar gifvrije kindermake-up. "Er was weinig aanbod in natuurlijke kindermake-up, dus het werd tijd om dit zelf op de markt te brengen. Je wilt ten slotte dat je kinderen zorgeloos met make-up kunnen spelen."

Natuurlijke producten

Twee jaar na het ontstaan van het idee van gifvrije make-up, brachten ze het product op de markt. De make-up is op basis van jojoba-olie met pigmenten uit onder andere boomschors en de indigoplant. "In de toekomst willen we nog wel meer kleuren gaan ontwikkelen, maar momenteel zijn we bezig met haarproducten", zegt Rachelle.