Vonk sloeg over met vastelaovend en brandt nu al 30 jaar

Maggie en Jeroen ontmoetten elkaar in 1992 tijdens vastelaovend © Raül Rademakers
Valentijnsdag is de dag om de liefde te vieren of te verklaren. Heb je nog niemand, dan is vastelaovend dé ideale gelegenheid om iemand te vinden - zo weten Maggie en Jeroen Kooman, die elkaar 30 jaar geleden ontmoetten.
De vastelaovend van 1992 zullen zij nooit vergeten.

Brabantse

Maggie kwam als Brabantse vastelaovend vieren in Maastricht. Daar ontmoette ze Jeroen in de De Dikke Dragonder. Wederzijdse aandacht was er meteen, al was er een vriend van de ietwat schuchtere Jeroen nodig om de twee met elkaar in contact te brengen.

Nummer op bierviltje

Na een geanimeerd gesprek en een slentertocht door Maastricht werd er gekust en nog meer gepraat. In het pre-gsm-tijdperk kreeg Jeroen een nummer op een bierviltje. Maggie moest ‘s woensdags werken en vertelde collega’s over haar leuke ontmoeting. Of hij nog zou bellen, wist ze niet: na vastelaovend geen garanties. Maar dezelfde avond ging nog haar telefoon.

Vastelaovesmaandag

Tijdens de volgende afspraak een week later - zonder pekske of schmink - wisten ze het zeker. De vonk werd aangewakkerd. Anno 2023 zijn ze 30 jaar getrouwd, wonen ze samen in Bunde en hebben ze twee kinderen. Nog ieder jaar keren ze tijdens de vastelaovend terug naar De Dikke Dragonder, met zijn tweetjes. Dan drinken ze een biertje en halen ze herinneringen op aan die ene avond in 1992.