Opnieuw doneren drie Limburgse gemeenten aan Giro 555

Er is woensdag een landelijke actiedag voor Giro 555. © ANP
In navolging van een aantal andere Limburgse gemeenten hebben ook Valkenburg aan de Geul, Beek, Eijsden-Margraten en Gulpen bekendgemaakt geld te doneren aan Giro 555 voor de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.
Gulpen-Wittem steunt de hulporganisaties door per inwoner 1 euro te doneren aan giro 555. Het gaat om een bedrag van circa 14.500 euro.

VNG fonds

Valkenburg aan de Geul doneert een bedrag van 20.000 euro aan Giro 555. Beek heeft besloten om 1 euro per inwoner te doneren aan het VNG Fonds van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Dat gaat samen met met Giro 555 bekijken op welke manier zij een rol kan spelen in de wederopbouwfase. Gemeente Eijsden-Margraten doneert 12.500 euro aan Giro 555. Dat is 50 cent per inwoner van de gemeente.
Eerder werd al bekend dat Brunssum, Roermond, Venlo, Voerendaal, Beekdaelen en Kerkrade een bedrag overmaken. Ook de provincie Limburg liet weten 50 cent per Limburger te doneren, wat neerkomt op 559.151 euro.

Geen geld vanuit Roerdalen

Roerdalen laat weten geen geld te gaan doneren namens de inwoners. Tot dusver is dit de enige Limburgse gemeente die de ramp aan zich voorbij laat gaan.
L1 en 1Limburg staan woensdag 15 februari helemaal in het teken van de ramp en Limburgse initiatieven om de ellende zo veel mogelijk te verlichten. Heb jij ook een actie? Laat het dan weten aan de redactie.