Restaurant Brut172 beste restaurant van Limburg

Speciale inspecteurs beoordelen de gerechten van de restaurants. © iStock
Restaurant Brut172 in Reijmerstok is volgens de restaurantgids Gault&Millau het beste restaurant van Limburg. De zaak van Hans van Wolde staat landelijk op de vijfde plaats.
Dat Brut 172 in de landelijke ranglijst terechtkomt, is te danken aan de stijging in punten, meldt Chapeau Magazine. Vorig jaar sleepte Hans van Wolde als hoogste nieuwe binnenkomer 17,5 punten in de wacht, dit jaar stijgt hij naar 20 punten.

Prijzen

Chef Guido Braeken van restaurant Julemont in Château Wittem krijgt de titel Jonge Topchef van het Jaar 2023 en stijgt van 15,5 naar 17 punten. Daarmee komt Chateau Wittem in de gids terecht. Ook restaurant Harry’s in Maastricht viel in de prijzen, met hetzelfde aantal punten (14) als vorig jaar mag het restaurant zich dit jaar Prijs-Plezier van het Jaar noemen.

Beoordeling

Ieder jaar worden de Gault&Millau Punten uitgereikt: een jaarlijks gastronomisch hoogtepunt, dat te vergelijken is met de uitreiking van de Michelin-sterren. In de gids worden restaurants beoordeeld op een schaal tot twintig punten. Vanaf 17 punten behoren restaurants tot de absolute top van Nederland. Anders dan vorig jaar verschijnt er dit jaar wel een papieren Gault&Millau gids, daarin staan alleen de restaurants met 16 punten of meer.

Meer punten

Verder krijgt een aantal horecazaken, die het net niet tot de gids schoppen, wel meer punten dan vorig jaar. Maastrichtse restaurants Au Coin des Bons Enfants, Studio en Ambrozijn worden hoger beoordeeld. Ook kunnen Les Salons in Valkenburg, G7 Food & Drinks, Gaar, Rura, Mes Amis en Lindeboom New Style op extra punten rekenen. En Restaurant Atelier in Gulpen stijgt met een half punt.
Limburgse sterrenrestaurants zoals De Leuf, Da Vinci, ONE, Château Neercanne, Rantrée, en Tout a Fait, behouden hetzelfde aantal punten als in 2022.