L1mburg Centraal: Collega's steunen leraar na brandstichting

Een van de deuren van de school is met grafitti bespoten. © Fer Traugott
Collega's steunen leraar Broekhin na brandstichting, conferentie over problemen grenswerkers tijdens corona. Die en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Collega's steunen emotionele leraar na brandstichting

De eerste schooldag na de brand in het Broekhin College in Roermond staat in het teken van emoties verwerken en proberen de draad weer op te pakken. De brand lijkt aangestoken te zijn. Zondag is een jongen van 13 opgepakt als verdachte. Het zou om een gerichte actie gaan tegen een docent. De leraar wiens kantoor in brand werd gestoken heeft tijdens een bijeenkomst met zijn collega's zijn verhaal in de aula gedaan. De docent was zichtbaar geraakt, maar voelde zich ook strijdbaar.

Syrische vluchteling Alaa bezorgd over zus in rampgebied

De eerste berichten van heftige aardbevingen in Turkije en Syrië zijn alweer een week oud. Met name in Syrië komt hulp nog maar mondjesmaat op gang. Dat merkt ook de zus van Alaa, die in Idlib, Noord-Syrië woont. Zij en haar man overleefden tot nu toe de oorlog en de aardbevingen, maar broodnodig hulp ontbreekt.

Fiscale problemen grenswerkers blijven, ook na corona

In Heerlen is een 'grenstop' over de problemen en financiële schade die grensarbeiders hebben ervaren sinds de coronapandemie. Tijdens coronacrisis kregen grenswerkers te maken met verschillende fiscale regelingen, bijvoorbeeld Limburgers die in België wonen maar in Nederland werken, maar noodgedwongen thuis moesten gaan werken. Mensen zoals Ruth Dalemans, die in Maaseik woont.

Tempeleers op bezoek bij Jocus

Het zijn vrienden en collega verenigingen, al zal enige noord-zuid-rivaliteit toch ook altijd blijven bestaan. Dan hebben we het niet over MVV en VVV, maar over carnavalsverenigingen de Tempeleers uit Maastricht en Jocus in Venlo. In het kader van die goede verstandhouding hebben de prinsen van die verenigingen elkaar maandagmiddag ontmoet, in het bijzijn van de burgemeesters.

Biografie gepresenteerd over keeper Sieb Dijkstra

Hij kreeg de bijnaam "Ninja van het doelgebied". Keeper Sieb Dijkstra werd een cultheld in Schotland en Engeland, nadat hij bij Roda JC en ook AZ niet echt aan de bak kwam. Over al die avonturen is nu een biografie verschenen.