Video: Carnavalsmis door carnavalspastoor

Pastoor Rick Blom tijdens de carnavalsmis in de Sint-Josephkerk in Siebengewald. © L1 (Gerard Pansier)
De carnavalsmis in Siebengewald trok zondagochtend weer veel mensen naar de kerkbanken. Tot groot genoegen van pastoor en carnavalsliefhebber Rick Blom.
De veertigjarige Blom is nu anderhalf jaar pastoor in de gemeente Bergen. In de carnavalsmis in de Sint-Josephkerk in Siebengewald probeerde hij de kerkbezoekers iets mee te geven over geloof en vastelaovend. "Hier en daar met wat humor probeer ik de mis wat luchtig neer te zetten", vertelt de pastoor.

Prins Rick Blom

Blom komt uit Blerick en kreeg thuis de vastelaovend met de paplepel ingegoten. In 2020 was hij een van de Raad van Elf van de Weltense carnavalsvereniging Vlavrèters Welte-Bensroa.

Kerkbezoek

Volgens Blom gaan de kerk en carnaval goed samen. "Het is een feest dat met verbinding te maken heeft tussen mensen. Dat is de kern van vastelaovend", legt hij uit. Het is volgens de pastoor ook een manier om de kerk bij de mensen te brengen nu er steeds minder mensen in de kerk komen. "Dat probeer ik door naar de mensen toe te gaan en mee te vieren. Zodat ik mij betrokken voel bij het dorp en bij de mensen. En dan misschien dat er wat terugkomt", aldus pastoor Blom.